rollator 2
Maatwerk

Individuele Praktijkgerichte Leerroute (IPL)

Leren, afgestemd op de praktijk en op jouw manier van leren

Individuele Praktijkgerichte Leerroute

Met de Individuele Praktijkgerichte Leerroute (IPL) kan iedere (toekomstige) zorgmedewerker via een individuele route een mbo-certificaat en/of Menskracht-certificaat halen.

De scholing die je volgt, is afgestemd op jouw leerbehoefte, maar ook op de manier waarop je graag leert, het tempo waarin je leert en de tijd die je beschikbaar hebt.

De theoretische kennis die je hebt geleerd meteen toepassen in de praktijk.

De meeste uren van de opleiding leer je op jouw eigen werkplek.

Je bepaalt zelf de volgorde van leerstof en het tempo waarin je leert.

thumbnail

Leren en werk combineren

Hoe werkt het?

Bij de start van het traject is er een intake waarin je bespreekt wat jij graag wil leren en waarin we samen een leerroute samenstellen.

Je kiest vervolgens de activiteiten waarmee je het certificaat kunt halen. Je kunt kiezen uit onderdelen voor zelfstudie, praktijkonderdelen en activiteiten die gegeven worden op de zgn. praktijkdagen.

Via de verschillende scholingsactiviteiten werk je zo in eigen tempo en aansluitend bij de manier waarop jij graag leert naar het certificaat toe. Je wordt tijdens het gehele traject begeleid en gecoacht.

Voor wie?

Je kunt deze route volgen voor certificaten als Helpende Plus, Medicatie Verstrekken, Individuele Basiszorg Verlenen, Basis voor Deskundige Zorg of Regievoering en Vakontwikkeling.

Praktijkdagen

Gedurende het jaar worden er verschillende praktijkdagen rondom thema’s gepland waar je je voor kunt inschrijven. Er zijn praktijkdagen die voor alle certificaten relevant zijn, zoals communicatie, maar er zijn ook praktijkdagen rondom meer specifieke thema’s.

De praktijkdagen vinden plaats op een school van ROC Mondriaan. Tijdens de praktijkdagen ga je wat je geleerd hebt, onder begeleiding (droog) oefenen. Dat oefenen gebeurt onder begeleiding van een docent, samen met andere deelnemers en soms met behulp van een trainingsacteur. Als je de vaardigheid onder de knie hebt, kun je hem op jouw eigen werkplek gaan toepassen.

Praktijkdagen 2023-2024:

  • Accent persoonlijke zorg, mobiliteit

  • Accent medicatie verstrekken/vitale functies

  • Accent advies- en instructiegesprekken

  • Accent communicatieve vaardigheden/omgaan met onbegrepen gedrag

 

bed
technologie
rollator

Aanmelden

Vanaf het moment dat je je inschrijft voor een Individuele Praktijkgerichte Leerroute kun je vaak binnen een week al starten.

En ben je werkgever? Je hoeft als bedrijf niet te wachten tot er voldoende medewerkers zijn om de opleiding in te kopen. Je kunt de opleiding ook door één medewerker of een kleine groep medewerkers laten doen.

Spreek onze adviseur zorg en welzijn

John Wesselman

John Wesselman

Regio Leiden e.o.

Contact
Dorien de Wit

Dorien de Wit

Regio Den Haag e.o.

Contact
Marjolein Roos

Marjolein Roos

Regio Delft e.o.

Contact
Anoushka Boers

Anoushka Boers

Dokters- en apothekersassistenten

Contact
Harm Kroesen

Harm Kroesen

Gehandicaptenzorg

Contact
bhv

"Eindelijk een opleidingspartner die goed naar je luistert. Ze begrijpen bij ROC Mondriaan waar het over gaat, zijn proactief en komen niet met standaard oplossingen. Dat is super en werkt erg prettig."

Teamleider opleidingen - Pieter van Foreest

bhv

“De training heeft veel enthousiasme bij medewerkers opgeleverd. Ze ervaren het leren als iets positiefs. We zien ook dat het geleerde in praktijk wordt gebracht in het contact met de cliënt.”

Stafmedewerker HOZO, Hillegom

bhv

"Wij hebben in deze medewerkers echt een metamorfose gezien. Wat een andere medewerkers zijn dit geworden!”

Opleidingsfunctionaris Marente

bhv

“In coproductie met ROC Mondriaan hebben wij een gekwalificeerd opleidingsprogramma ontwikkeld dat aansloot op onze vraag.”

Manager P&O bij SWZ