Omschrijving
Diploma's en certificaten

Het mbo-certificaat

Een beroepsgericht onderdeel van een complete mbo-opleiding

Het mbo-certificaat

Een mbo-certificaat is een beroepsgericht onderdeel van een complete mbo-opleiding.

Als je al in de zorg, veiligheid of in een andere sector werkt, kun je je verder ontwikkelen en specialiseren via mbo-certificaten. Je doet dat in jouw eigen tempo en aansluitend bij jouw ervaring. Ben je zij-instromer, dan kun je met mbo-certificaten snel instromen in een baan.

Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het mbo-certificaat.

De opleidingen zijn een mix van theorie en praktijk.

Een groot deel van het leren vindt plaats op de eigen werkvloer.

Behaalde mbo-certificaten worden geregistreerd bij DUO.

thumbnail

Mbo-certificaat

Verder leren

Via mbo-certificaten kun je je verder specialiseren binnen jouw vakgebied. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe vaardigheden leren. Of meer kennis opdoen over iets waar je in jouw werk mee te maken hebt. Zo blijf je jezelf ontwikkelen en verder groeien in jouw vak.

Kwaliteitsdossiers

Wat er van jou aan het eind van de opleiding wordt verwacht aan kennis, vaardigheden en beroepshouding om een certificaat te behalen, staat beschreven in de kwalificatiedossiers.

In die dossiers staan de voor het beroep geldende eisen die door het bedrijfsleven en het onderwijs zijn vastgelegd. Op basis hiervan worden de examens ingericht.

Een overzicht van de kwalificatiedossiers vind je op de website van het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Diplomaregister van DUO

Behaalde mbo-certificaten worden, net als behaalde mbo-diploma’s, geregistreerd in het diplomaregister van DUO. 

Van losse certificaten naar diploma

Stapelen van behaalde mbo-certificaten tot een diploma is mogelijk. Je krijgt dan, na het halen van de verschillende mbo-certificaten, een mbo-diploma.

bloeddruk
Timmerman zaagt hout met cirkelzaag
onderwijs

Meer informatie

Meer informatie over het mbo-diploma vind je op de website van de Rijksoverheid.

Maatwerk

Maatwerk opleidingen kunnen variëren van kortdurende workshops tot intensieve, langdurige trajecten. Ze kunnen worden gegeven op locatie of online en kunnen worden aangepast aan verschillende niveaus en vaardigheden.

Neem contact op
bhv

"Eindelijk een opleidingspartner die goed naar je luistert. Ze begrijpen bij ROC Mondriaan waar het over gaat, zijn proactief en komen niet met standaard oplossingen. Dat is super en werkt erg prettig."

Teamleider opleidingen - Pieter van Foreest

bhv

“De training heeft veel enthousiasme bij medewerkers opgeleverd. Ze ervaren het leren als iets positiefs. We zien ook dat het geleerde in praktijk wordt gebracht in het contact met de cliënt.”

Stafmedewerker HOZO, Hillegom

bhv

"Wij hebben in deze medewerkers echt een metamorfose gezien. Wat een andere medewerkers zijn dit geworden!”

Opleidingsfunctionaris Marente

bhv

“In coproductie met ROC Mondriaan hebben wij een gekwalificeerd opleidingsprogramma ontwikkeld dat aansloot op onze vraag.”

Manager P&O bij SWZ